Scroll Top

Το ντιμπέιτ του Σπουδαίου-Μικροσκοπικού Σπιτιού: Τι σημαίνει να «συρρικνώνεις» το Όνειρο

Το ντιμπέιτ του Σπουδαίου-Μικροσκοπικού Σπιτιού: Τι σημαίνει να «συρρικνώνεις» το Όνειρο

Το ντιμπέιτ του Σπουδαίου-Μικροσκοπικού Σπιτιού:

Τι σημαίνει να «συρρικνώνεις» το Όνειρο

Το όνειρο ενός σπιτιού στα προάστια με έναν λευκό φράχτη αλλάζει.

Μεταξύ της στεγαστικής κρίσης και της έλλειψης στέγης, του αυξανόμενου χρέους και της συρρίκνωσης, η ιδιοκτησία κατοικίας έγινε όλο και λιγότερο εφικτή. Η κίνηση του μικροσκοπικού σπιτιού είναι μια άμεση απάντηση σε αυτές τις δυνάμεις, με πόλεις και σχεδιαστές να ρωτούν αν οι μικροκατοικίες μπορούν να αντιμετωπίσουν πιεστικά ζητήματα ή εάν τείνουν προς τις ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης.

Το όνειρο ενός σπιτιού στα προάστια με έναν λευκό φράχτη αλλάζει

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2018, τα μικροσκοπικά σπίτια ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα που αναζητήθηκαν στο ArchDaily, αυξήθηκαν κατά 75% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ανεγέρθηκαν πρώτα στη λίστα των τάσεων που θα επηρεάσουν την αρχιτεκτονική το 2019. Οι αρχιτέκτονες έρχονται αντιμέτωποι με μια σειρά από ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον τα μικροσκοπικά σπίτια μπορούν να προσφέρουν οικολογική συνείδηση και οικονομικά προσιτή στέγαση ως απάντηση σε μια στενή προσφορά στέγης. Το κίνημα συνδέεται επίσης εγγενώς με την αλλαγή στάσεων σχετικά με τα προνόμια, τον πλούτο και τον υλισμό. Η τάση προς τη μικροσκοπική διαβίωση αυξάνεται τόσο στο αστικό όσο και στο αγροτικό περιβάλλον, και η συζήτηση για τα μικροσκοπικά σπίτια συνεχίζεται επειδή οι ορισμοί του κινήματος είναι διαφορετικοί και συχνά συνδέονται με τις τοπικές αγορές κατοικιών.

Για να περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο τα πράγματα, τα μικροσκοπικά σπίτια έρχονται σε πολλά μεγέθη και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι παράνομα σε ορισμένα μέρη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα μικροσκοπικά σπίτια είναι δύσκολο να ρυθμιστούν όσον αφορά τη χωροθέτηση και την ασφάλεια, και οι πολιτείες μπορούν να τα θεωρήσουν απαράδεκτα ως μορφές κατοικίας. Ο νόμος βλέπει τα μικροσκοπικά σπίτια ως κάτι μεταξύ τροχόσπιτων και παραδοσιακών μονοκατοικιών. Μπορούν να είναι μικροδιαμερίσματα και χώροι γραφείων σε καμπίνες με τροχούς. Αλλά για να είναι επίσημα “μικροσκοπικό”, το σπίτι πρέπει να είναι 38 τετραγωνικά μέτρα ή μικρότερα σύμφωνα με τον Κώδικα Διεθνούς Συμβουλίου. Τα μικροσκοπικά σπίτια έρχονται επίσης σε δύο διαφορετικούς τύπους: κινητά (σε τροχούς) ή στατικά (σε βάση).

Παρόλο που υπάρχουν πολλά προβλήματα, τα μικροσκοπικά σπίτια μπορούν επίσης να προσφέρουν μια σειρά από οφέλη, από τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής και την κινητικότητα έως το χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σπίτια μιας οικογένειας. Αλλά είναι πραγματικά μια απάντηση στην αστική ανισότητα ή αξιοποιούν τις ανάγκες ενός αυξανόμενου δημογραφικού; Παρακάτω διερευνούμε την τάση του μικροσκοπικού σπιτιού και πώς μπορούν να εξεταστούν αυτές οι ερωτήσεις.

Μια μικροσκοπική πολυτέλεια: Πώς ξεκίνησε η ιδέα των «Μικροσκοπικών Σπιτιών» για την αρχιτεκτονική?

Μετά από μια επιτυχημένη πιλοτική εκτόξευση στη Βοστώνη και 1 εκατομμύριο δολάρια σε υποστήριξη επιχειρήσεων, μια start-up με την επωνυμία Getaway πρoσφέρει την υπηρεσία της στους Νεοϋορκέζους.

Η εταιρεία επιτρέπει στους πελάτες να νοικιάσουν από μια ποικιλία από «μικροσκοπικά σπίτια» σχεδιαστών τοποθετημένων σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές στα βόρεια της πόλης. Ξεκινώντας από 99 $ ανά διανυκτέρευση, η εταιρεία ελπίζει να προσφέρει ανάπαυλα στους υπερδραστήριους λαούς της πόλης που προσπαθούν να «αποσυνδεθούν» και να «βρουν τον εαυτό τους».

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον φοιτητή επιχειρήσεων Jon Staff και τον φοιτητή νομικής Pete Davis, και οι δύο από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, από συζητήσεις με άλλους φοιτητές σχετικά με τα θέματα με τη στέγαση και την ανάγκη για νέες ιδέες για τη στέγαση μιας νέας γενιάς. Από αυτό ήρθε η ιδέα να εισαγάγει την εμπειρία του Tiny House που ζούσαν οι αστοί μέσω των ενοικιάσεων Σαββατοκύριακου.

5 πράγματα που μπορεί να μάθει η Αρχιτεκτονική από το κίνημα του Tiny House

Καθώς η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται αβέβαιη, οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες σπιτιού γίνονται πιο δημιουργικοί προκειμένου να έχουν την οικονομική δυνατότητα για βασικούς χώρους κατοικίας. Η κίνηση του «μικροσκοπικού σπιτιού» έχει αποκτήσει υποστηρικτές σε παγκόσμιο επίπεδο, ενθαρρύνοντας την κατασκευή σπιτιών τόσο μικρών όσο (14 τετραγωνικών μέτρων, με πολλά μικρότερα μοντέλα κατοικιών να εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. Έχοντας την ικανότητα να παρέχουν στέγη σε κατοίκους όλων των ηλικιών, τα «μικροσκοπικά σπίτια» έχουν εξελιχθεί πολύ πέρα από τα στενά καλούπια των ρυμουλκουμένων Airstream των περασμένων δεκαετιών και, αν και κάποτε θεωρούνταν αρχιτεκτονικό αστείο, τα μικροσκοπικά σπίτια γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής λύση για την αντιμετώπιση της οικονομικής καταιγίδας και όλο και πιο σχετικές με στον τομέα της αρχιτεκτονικής.

Χωριά Μικροσκοπικών Κατοικιών: Ασφαλής Παράδεισος για τους άστεγους

 

Καθώς αυξάνεται η ανάγκη για έξυπνες λύσεις στέγασης, όχι μόνο ως καταφύγιο για τους άστεγους, αλλά και ως πιθανή ματιά στο μέλλον του στεγαστικού τομέα. Το νέο άρθρο, «Είναι τα χωριά μικροσκοπικών σπιτιών η λύση στην έλλειψη στέγης;» του Tim Murphy, εξετάζει προσεκτικά τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτών των αμφιλεγόμενων κοινοτήτων, καθώς και τις κοινωνικές και πολιτικές τους επιπτώσεις μέχρι στιγμής.

Μέσα από συνεντεύξεις με κατοίκους αρκετών οικισμών, ο Murphy διερευνά τις τρέχουσες επιπτώσεις που είχαν στους πληθυσμούς των αστέγων σε μεγάλες αμερικανικές πόλεις και ερωτά πώς θα εξελιχθεί ο τρόπος ζωής στο μέλλον. Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ.

Μικρο-Αρχιτεκτονική: 40 Μεγάλες Ιδέες για Μικρές Καμπίνες

 

Παρά την φαινομενική απλότητά τους, οι μικρές καμπίνες ήταν πάντα μια ευπρόσδεκτη σχεδιαστική πρόκληση στην οποία η κλίμακα, η υλικότητα και η βιωσιμότητα πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επωφεληθούν στο μέγιστο από τους ελάχιστους χώρους. Ίσως η πιο διάσημη άσκηση στον σχεδιασμό καμπίνας (μια καμπίνα 16m2 σχεδιασμένη από το Le Corbusier) ήταν ένα δοχείο ιδεών στις οποίες ο Ελβετός αρχιτέκτονας εξερεύνησε το «modulor» – μια κατανόηση της βασικότητας της ανθρώπινης κλίμακας. Τον επερχόμενο μισό αιώνα, πολλοί διακεκριμένοι αρχιτέκτονες έχουν ξεκινήσει το σχεδιασμό καμπίνας πειραματικά και σε πρωτόγονο επίπεδο, ειδικά ως ένα μικρό καταφύγιο σε αρμονία μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον.

Related Posts